Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، تحولات چند روز گذشته عراق در آستانه اربعین حسینی موجب بروز نگرانی‌ها در میان مردم عراق شده است، از آغاز این تظاهرات که گفته می‌شود در اعتراض به نبود اشتغال و مشکلات اقتصادی صورت گرفته است، برخی از شبکه‌های خبری ضد دولت عراق و مخالف محور مقاومت به دنبال متشنج نشان دادن وضعیت در این کشور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 همچنین تلاش فراوانی از سوی جریان‌های مشکوک برای باز کردن پای حشد شعبی به این درگیری ها انجام می‌شود تا عملا نیروی مقاومت عراق را مقابل مردم قرار دهد. از سوی دیگر به بهانه اولویت با اصلاح وضع کشور، برخی ها جریان ها، مردم را به عدم مشارکت در زیارت اربعین حسینی فرا می‌خوانند.

 حسین امیرعبداللهیان مشاور و دستیار ارشد رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «دست های خبیث خارجی که سال ها برای ناامن سازی عراق تلاش کرده اند، اکنون با روشی دیگر در صدد بی ثبات سازی عراق هستند. با درنظر داشتن مطالبات مدنی مردم ، صهیونیست ها و حامیان تروریسم تکفیری در پشت حوادث اخیر عراق قرار دارند. این توطئه نیز خنثی خواهد شد ... الحسین یجمعنا ...»

حسن هانی‌زاده کارشناس منطقه‌ای در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف، در مورد ناآرامی‌های اخیر در عراق اظهار داشت: به نظر می‌رسد حوادث اخیر عراق برآیند یک توطئه مشترک صهیونیستی، آمریکایی و وهابی است که از مدت‌ها پیش توسط موسسات پژوهشی آمریکایی، صهیونیستی شکل گرفته و به این نتیجه رسیده‌اند که برگزاری مراسم اربعین حسینی و حضور میلیونی مردم در کربلای معلی را تحت تاثیر قرار دهند چراکه معتقد هستند که این موضوع یک حرکت استراتژیک است که منافع آمریکا و اسراییل را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند به یک جبهه فراگیر و محور مقاومت علیه آنها تبدیل شود.

وی همچنین مشکلات اقتصادی را یکی دیگر از علل ناآرامی‌های عراق دانست و افزود: از سوی دیگر مشکلات اقتصادی، رانتخواری و فساد موضوعی است که موجب نارضایتی مردم عراق شده است، متاسفانه دولت‌های قبلی در مورد وضعیت اقتصادی مردم کم‌کاری کرده و باعث به وجود آمدن این اوضاع شده‌اند، لذا شروع این ناآرامی، مسائل اقتصادی و اجتماعی بود اما با نفوذ عوامل بعثی و شیعیان لاییک که به شیعیان سفارت‌خانه آمریکا معروف هستند، به بیراهه کشیده شده و به شعارهایی نیز علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل شد.

این کارشناس مسایل منطقه‌ای با بیان اینکه این اعتراضات توسط آمریکا، عربستان و اسراییل هدایت می‌شود، گفت: دو موضوع مهمی که وجود دارد این است که زمان برگزاری این اعتراضات در آستانه اربعین بوده است که همین موضوع نشانه قصد تفرقه افکنی میان ایران و عراق است، همچنین انحراف شعارها علیه مرجعیت عراق و ایران نشان از دست‌های پشت پرده‌ای در این حوادث اخیر دارد. طبق اخبار رسانه های خارجی تاکنون در درگیری‌ها ده ها نفر کشته شده اند که باید به آن رسیدگی شود. 

هانی‌زاده تاکید کرد: در پی حوادث اخیر و هشتک تظاهرات در عراق، بررسی‌ها نشان می دهد بالای 70 درصد از توئیت های ارسال شده با این هشتک از عربستان سعودی بوده است که این نشان دهنده دست‌های پشت پرده سعودی‌ها در اعتراضات و درگیری‌های اخیر عراق است.

به گفته این کارشناس مسایل بین المللی ناآرامی‌های اخیر در عراق با هدف منحرف کردن مراسم اربعین حسینی و همچنین اختلاف افکنی بین ایران و عراق صورت گرفته است . 

 

وی ادامه داد: عادل عبدالمهدی در پیامی به مردم عراق قول داده است که کمیته حقیقت‌یابی را تشکیل دهد و وضعیت معشیتی عراق را بهبود بخشد، اما آمریکایی‌ها سعی می‌کنند دولت عادل عبدالمهدی را ناکارآمد جلوه دهد چراکه وی شخصیتی شیعه و متعهد است و در برابر فشارهای آمریکا علیه ایران مقاومت کرد و از سوی دیگر در سفری که به چین داشت سعی کرد تا روابط اقتصادی و سیاسی خود را گسترش دهد لذا این موضوع موجب شده است که آمریکایی‌ها که از سرمایه گذاری در این کشور شکست خورده‌اند از این وضعیت به وجود آمده سوء استفاده کنند.

هانی‌زاده تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تا به این لحظه هیچ گونه دخالت مستقیمی در تحولات عراق نداشته است اما نگران عوامل پشت پرده بوده و تلاش می‌کند تا بین دولت و تظاهر کنندگان گفتگویی شکل بگیرد تا اوضاع آرام شود.

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند، گفت: روابط دوستانه، ‌عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد مخبر ظهر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در دیدار با «سلمان الغریری» وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار کرد: امید است روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به‌دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند، تصریح کرد: روابط دوستانه، عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس به‌عنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار کرد: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملاً در هم شکسته و علی رغم اینکه آن‌ها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

سلمان الغریری وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ، تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به‌دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

وی با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق افزود: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری خود یاد کرد و عنوان کرد: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

کد خبر 751184

دیگر خبرها

  • گربه سیاه یزدانی به المپیک می‌رود؟
  • ادعای مضحک وزیر دفاع آمریکا درباره ایران
  • واکنش سخنگوی فدراسیون کشتی آمریکا به بازگشت «دیوید تیلور»
  • ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟
  • شی در صربستان: هرگز بمباران سفارت چین در بلگراد توسط آمریکا را فراموش نمی‌کنیم
  • آمریکا در ۴۵ سال اخیر هیچ پیروزی‌ای در مقابل جمهوری اسلامی نداشته است
  • رئیس‌جمهور: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/حمله به سفارت ایران نشان دهنده استیصال رژیم صهیونیستی بود
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا